Humenné navštívila ikona maďarského mäsiarskeho priemyslu Ferenc Dékány

HUMENNÉ. Majstra Ferenca, majiteľa Deka Union Kft, sprevádzal na ceste na Zemplín jeho syn, Attila Dékány, konateľ Deka Union Kft. Využili sme jedinečnú príležitosť a položili im pár otázok.

Humenné ste navštívili prvý raz. Aký máte z tohto mesta dojem? Attila Dékány: „Zdá sa mi, že je to viac priemyselné ako historické mesto. Bol som v drevenom kostolíku v Ruskom Potoku. A tam sa mi veľmi páčilo.“ Ako sa vám páči nová mäsiarska fabrika v Humennom?
Attila Dékány:
„Je to pekný závod s perfektne riešenou výrobou. Výrobky majú veľmi zaujímavý dizajn. S takýmto dizajnom môžete napredovať.“


(zľava) Ing. Peter Tóth vedúci nákup Althan s.r.o., Ing. František Štefan výrobný riaditeľ Althan s.r.o, Dékány Ferenc majiteľ Deka Union Kft, Dékány Attila konateľ Deka Union Kft, Ing. Richard Gavaľa riaditeľ Althan s.r.o.

Chutia vám tunajšie mäsové výrobky?
Attila Dékány:
„Áno, sú veľmi chutné. My máme, samozrejme, inú chuť. U nás je vo všetkom viac papriky. Ale to je rôzne. Každý má inú kultúru.“
Má podľa vás poctivá mäsiarska tradícia v tomto období globalizácie nejakú šancu prežiť?
Ferenc Dékány: „Samozrejme. Do módy prichádzajú tradičné jedlá. V mäsopriemysle sa všetci postupne vracajú naspäť k tradičným receptúram. Je a stále bude skupina zákazníkov, ktorá takéto výrobky vyhľadáva.“
Pán Dékány, ste nepísaným kráľom maďarských klobás. Čo ako kráľ najradšej jedávate v súkromí?
Ferenc Dékány:
„Najradšej mám klobásku, ktorú viem najlepšie predať. Rád si dám domácu klobásku Kulláre. Čiže klobásku v bravčovom čreve. V tej oblasti odkiaľ pochádzame ju nazývajú pravou maďarskou klobáskou. Môj otec bol tiež mäsiar a ja ich robím podľa jeho 80 rokov starej receptúry.“
“Snažíme sa Vám

byť čo najbližšie.”

PeroAlthan Eurofondy